Informace k počtu družstev 2012

07.09.2012 14:05

Letos se na náš turnaj přihlásilo neuvěřitelných 37 družstev, z toho 27 českých a 10 zahraničních. Z velkého zájmu máme samozřejmě ohromnou radost – je vidět, že turnaj má dobré jméno u nás i za hranicemi. Uvedený počet nám však přidělal také velké starosti – družstev je o sedm víc než limit uvedený v propozicích turnaje.

Byly dvě možnosti, jak počet družstev snížit – buď postupovat dle bodu 2.6 pravidel flyballu a nejdřív přijmout jen první družstva z každého klubu, potom druhá družstva (v závislosti na datu odeslání přihlášky a vstupním čase), pak třetí družstva, atd. V takovém případě by se nedostala do turnaje tato družstva (v pořadí, v jakém by se škrtala):  Lavina Gama, The Rebels III, Green „P“ Pirates, Alea-tým naděje, Pilsen F.A.S.T., CrazyBalls 1, Lavina Beta. Je to však první turnaj v sezóně, na který se po zimní pauze všichni moc těší, a nadto je pohárový…

Druhá varianta, jak upravit počet družstev směrem dolů, bylo odmítnutí přihlášek zahraničních družstev z Belgie, Maďarska, Polska a Rakouska. Právě tato družstva však mohou přispět k jedinečné atmosféře velkého mezinárodního turnaje a zároveň být velkou motivací pro česká družstva – tak proč se jich zbavovat?

Ze dvou variant jsme si tedy nakonec zvolili… tu třetí :-). Přijmeme všechna přihlášená družstva a pokusíme se tento velký turnaj zvládnout. Půjdeme sice cestou, která nám jako pořadatelům přinese největší komplikace, ale také umožní všem přihlášeným, aby si zaběhali. Bude se závodit na dvou parkúrech, pro které se budeme snažit vybrat co nejlepší prostor. Povrch v Trmicích pro to není úplně ideální, ale na změnu místa konání již není čas. Bude to i organizačně náročné, neboť kromě mistrovství Evropy 2008 se u nás nikdy na dvou parkurech neběhalo - ale zkusíme to zvládnout, snad i s pomocí některých z vás.  

Díky, že jste to dočetli až sem. Chtěli jsme vám vysvětlit situaci a současně vás poprosit o toleranci v případě, kdyby něco tak úplně neklaplo. Chceme umožnit účast vám všem, kdo o to stojíte, a doufáme, že si turnaj náležitě užijete. Na viděnou v Trmicích :-).

Vaši Hoptropové

ROZDĚLENÍ DRUŽSTEV DO DIVIZÍ NAJDETE ZDE.